Allerede kunde? Logg inn  |  Ikke kunde? Registrer deg
Gjest
Du må være pålogget for å bestille varer

Effektiv logistikk med AutoStore

Bekken & Strøm har opplevd sterk vekst over flere år og behovet for effektiv logistikk har aldri være større. I 2017 tok vi konsekvensen av dette og inngikk en avtale med Element Logic om leveranse av AutoStore til vårt hovedlager på Gjøvik.

Vi benyttet hele sommeren på implementeringen av den nye logistikkløsningen og var operativ iløpet av høsten. Nå er vi bedre rustet en noen gang til å møte fortsatt vekst og sesongsvingninger. Allerede vinteren 2018 utvidet vi kapasiteten på AutoStore med en ekstra plukkestasjon og flere roboter.

AutoStore er en kompakt og fleksibel lagerløsning spesielt egnet for netthandelsbedrifter. Alle varene som går oppi en kasse skal lagres i en kasse. Kassene er stablet oppå hverandre og danner en slags kubeform. Robotene som er plassert på toppen av kuben har som oppgave å hente og levere alle kassene med varer til arbeidsstasjonene.

Løsningen er det som på logistikkspråket kalles en «gods-til-person-løsning». Plukkeren eliminerer alt av uproduktiv tid som medgår på et konvensjonelt manuelt lager ved at plukkeren må gå fra hylle til hylle for å ferdigstilt en kundeordre.

Med en AutoStore-løsning, kan plukkeren konsentrere seg om plukking og pakking fra én og samme arbeidsstasjon, som igjen fører til en kraftig økning i plukkeffektiviteten og mindre feil.